Veiligheidsvoorschriften

Veiligheidsinstructies m.b.t. mijn producten voor baby’s en kleine kinderen
Mijn producten worden met zorg en liefde handmatig in elkaar gezet, getest en gecontroleerd. Made by Twinkle is niet aansprakelijk voor het onjuist gebruik van deze producten. Controleer de artikelen altijd vóór gebruik en bij twijfel over de veiligheid dienen deze niet niet meer te worden gebruikt. De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de ouder/verzorger.

Materiaalgebruik en onderhoud
De houten kralen zijn gemaakt van onbehandeld of met gifvrije verf beschilderd beukenhout. Alle kralen zijn 100 procent BPA, ftalaten en gifvrij. De siliconen kralen beschikken over het CE en FDA keurmerk. Alle kralen en hangers die worden gebruikt komen van fabrieken waar de materialen getest zijn, een CE keurmerk bevatten en dus veilig in gebruik zijn.

De gehaakte producten zijn gemaakt van 100 procent katoengaren en kunnen gewassen worden. Let wel op bij producten in combinatie met andere onderdelen zoals houten kralen of ringen; deze kunnen niet in de wasmachine. Je kunt het product dan het beste kort met de hand wassen en zo min mogelijk zeep gebruiken.

De siliconen onderdelen kunnen stof aantrekken. Ik raad aan deze te reinigen met een vochtige doek.

Wagenspanners en -hanger
Een wagenspanner of -hanger is een te gekke eyecatcher voor aan de kinderwagen, bedoeld om naar te kijken. Het is geen speelgoed. Zorg ervoor dat deze op een veilige hoogte hangt. Gebruik de wagenspanner alleen onder toezicht. Wanneer je het kindje alleen laat in de kinderwagen, bijvoorbeeld wanneer het kindje gaat slapen, haal de wagenspanner dan altijd van de kinderwagen af. Controleer voor elk gebruik of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Rammelaars
Een rammelaar is leuk om mee te spelen. Een rammelaar dient nooit met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten.

Knuffels
Een knuffel is een fijn vriendje voor jouw kleintje. Een knuffel dient nooit met het kindje meegegeven te worden in het wiegje of bedje, maar altijd onder toezicht van een volwassenen gebruikt te worden. Blijf altijd in de buurt wanneer dit artikel wordt gebruikt. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als het product is voorzien van veiligheidsoogjes dan dien je regelmatig te controleren of de oogjes nog goed vastzitten.

Muziekmobielen
Een muziekmobiel is bedoeld ter decoratie en om naar te kijken; laat een baby of kindje hier nooit mee spelen. Zorg ervoor dat een muziekmobiel altijd op een hoogte wordt gehangen die buiten het bereik van het kind is. Verwijder de muziekmobiel op tijd wanneer een kind erbij kan door middel van staan of zitten. Een muziekmobiel dient altijd door een volwassenen bediend te worden (aantrekken van het koord).

Baby/kinderkamer decoratie
Zoals de naam al omschrijft zijn deze artikelen bedoeld ter decoratie en absoluut niet om mee te spelen.